skip to Main Content

Seniorenpartij: alsjeblieft college, doe iets aan die vieze rioollucht in de stad!

Seniorenpartij: Alsjeblieft College, Doe Iets Aan Die Vieze Rioollucht In De Stad!

De Senioren Partij Maastricht wil dat het college van B en W met spoed maatregelen neemt waardoor de stankoverlast waar steeds meer inwoners – maar ook bezoekers van de stad – over klagen wordt weggenomen. Het gaat volgens de partij om een sterke rioollucht die op verscheidene plekken in de stad wordt waargenomen, met name in de kleine straatjes van de binnenstad. Als voorbeeld noemt de SPM de Platielstraat en het Amorsplein en de bekende aanloopstraten van de binnenstad.

Stanksloten

Oorzaak voor het feit dat de rioollucht zich buiten het riool verspreidt zijn volgens de SPM vooral periodes van aanhoudende droogte. Ook Maastricht heeft daar geregeld mee te maken, aldus de Seniorenpartij. Het probleem wordt nog eens verergerd door het ontbreken van stankafsluiters. Als gevolg van langdurige afwezigheid van regen komen stanksloten in de straatkolken droog te staan, met stankoverlast als gevolg, schrijven fractievoorzitter John Steijns en zijn collega-raadslid Halil Mermi in een brief aan burgemeester en wethouders. Volgens beide politici wordt de overlast vaak als hinderlijk ervaren bij het winkelend publiek, terrasbezoekers en horeca-exploitanten.

Praktisch lastig

Fractievoorzitter John Steijns zegt overigens te begrijpen dat de stankoverlast voor het stadsbestuur praktisch gezien een lastig punt is. ,,In de binnenstad is weinig ruimte in de ondergrond voor extra rioolbuizen en bovengronds is er weinig vrije ruimte”, licht hij toe. ,,Werkzaamheden brengen al snel veel overlast met zicht mee met als gevolg dat er weinig verandert in de afvoer van hemelwater vanuit de binnenstad.”

 

 

Foto: Senioren Partij Maastricht/Ton Bron

Back To Top
×Close search
Zoeken