skip to Main Content

Seniorenpartij: Cultuurroute Sint Pieter versterkt de cultuurparticipatie

Seniorenpartij: Cultuurroute Sint Pieter Versterkt De Cultuurparticipatie

De Cultuurroute Sint Pieter, die gisteren werd georganiseerd door het buurtplatform Sint Pieter-Jekerdal-Villapark is volgens de Senioren Partij Maastricht een schoolvoorbeeld voor het versterken van cultuurparticipatie in buurten en wijken. ,,Dat er aanbod was voor alle generaties onderstreept dit nog eens”, zegt fractievoorzitter John in een reactie op het buurtinitiatief, dat gisteren alweer zijn vierde editie beleefde.

Historisch erfgoed

,,Het buurtplatform is erin geslaagd om maar liefst 24 activiteiten voor jong en oud te presenteren, waarbij zelfs interactief kon worden deelgenomen. Daarbij is duidelijk aandacht geschonken aan de verbinding tussen professionele kunstbeoefenaars en amateur, iets waar wij als fractie waar voorstander van zijn. Wat verder mooi is, is dat men er duidelijk in geslaagd is ook het historisch erfgoed goed onder de aandacht te brengen.”

Uit isolement

Met het totaalprogramma heeft buurtplatform Sint Pieter-Jekerdal-Villapark goed weten te benadrukken dat ‘cultuur gewoon leuk is, dat cultuur verbindt en een educatieve waarde heeft’, aldus Steijns. ,,Daarnaast slaagt men erin mensen uit hun isolement te halen. Wat ons betreft chapeau voor het buurtplatform.”

Veldeke-college

De Cultuurroute Sint Pieter ging gisteren om 11.30 van start met de inmiddels traditionele openingsceremonie door Harmonie Sint Pieter 1890 in de kapel van het voormalige Veldeke College. Rond het middaguur startten de verschillende programma’s op locatie. Om 17 uur werd op feestelijke wijze afgesloten met de band Captain Shiny.

 

Foto: Facebookpagina buurtplatform Sint Pieter-Jekerdal-Villapark

 

Back To Top
×Close search
Zoeken