skip to Main Content

SPM eert partijprominent en bekende Maastrichtenaar John Hoenen

SPM Eert Partijprominent En Bekende Maastrichtenaar John Hoenen

Voor Maastrichtenaar John Hoenen voelde het als een vorm van eerherstel, verklaarde hij na afloop. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Senioren Partij Maastricht, afgelopen zaterdag in Hotel Van der Valk Maastricht, werd hij door SPM-voorzitter Jan Voorvelt naar voren geroepen om vervolgens uitgebreid in het zonnetje te worden gezet.

Drs. John

Hoenen, voormalig lijsttrekker van de Senioren Partij Maastricht en maar liefst acht jaar raadslid, werd uitgebreid geprezen voor zijn inzet voor de partij, waarvan hij inmiddels 25 jaar lid is. Behalve raadslid was ‘drs. John’, zoals hij ook wel wordt genoemd, jarenlang ‘burgerraadslid’ en campagnemedewerker van de partij. Daarnaast kreeg hij lof toegezwaaid voor zijn vele verdiensten voor de stad Maastricht.

Gele button

Eigenlijk was het de bedoeling om Hoenen – die behalve oud-politicus onder meer ook musicoloog, klassiek dirigent en journalist is – op 24 november vorig jaar te eren, samen met enkele andere oudgedienden van de partij. Dat zou moeten gebeuren tijdens het veertigjarig bestaansfeest van de Senioren Partij Maastricht in Stayokay hostel aan de Maasboulevard in het centrum van de stad.

Tot veler verbazing werd de bekende Maastrichtenaar, die wel op het jubileumfeest aanwezig was, destijds overgeslagen. Dat zou hem geen tweede keer overkomen, zo had Hoenen zich voorgenomen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zaterdag droeg hij dan ook een opzichtige gele button, met zijn naam erop. De voormalig politicus stak niet onder stoelen of banken dat hij het spengske had opgespeld opdat niemand hem dit keer over het hoofd zou zien.

Zaate Herremenie

Partijvoorzitter Voorvelt toonde zich – ook namens de andere bestuursleden – schuldbewust. Hij overhandigde Hoenen – in 1959 oprichter van de eerste Zaate Herremenie en schrijver van Maastrichts bekendste carnavalsliedje (de uit 1972 daterende kraker De Zaate Herremenie) een officiële brief waarin het bestuur van de SPM zijn erkentelijkheid verwoordt. ,,Een laat compliment, dat je eventueel kunt inlijsten of boven je bed kunt hangen”, aldus Voorvelt in zijn dankwoord aan het adres van Hoenen, die zich zichtbaar geëerd voelde.

De aanwezige leden van de Senioren Partij Maastricht vergrootten het verlate eerbetoon aan de voormalige fractievoorzitter met een daverend applaus.

Foto: Senioren Partij Maastricht/Ton Bron 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken