skip to Main Content

Seniorenpartij: experiment legale wietteelt stap in de goede richting  

Seniorenpartij: Experiment Legale Wietteelt Stap In De Goede Richting  

Een eerste stap in de goede richting. Zo ziet de Senioren Partij Maastricht het experiment om de coffeeshops in de stad legaal (via de voordeur) te bevoorraden. Nu gebeurt dat nog illegaal (via de achterdeur), waardoor er een crimineel luchtje blijft zitten aan de koffieshops, die weliswaar niet legaal zijn, maar wel worden gedoogd zolang zij zich houden aan een aantal restricties.

Uitgelekt

Gisteren lekte via het ANP uit dat Maastricht een van de tien gemeenten is die vanaf 2021 zullen deelnemen aan het experiment met gereguleerde cannabisteelt voor recreatief gebruik. De minister heeft het nieuws vandaag bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer. Ook grensgemeente Heerlen doet mee aan de proef, die in eerste instantie vier jaar duurt.

Ondermijning

De fractie van de Senioren Partij Maastricht dat met de proef met gelegaliseerde en gereguleerde wietteelt eindelijk een doorbraak komt in een discussie die al bijna twee decennia loopt. ,,Wij zijn voorstander om de bevoorrading van coffeeshops te legaliseren”, zegt fractievoorzitter John Steijns. ,,SPM ondersteunt deze proef om legale wietteelt mogelijk te maken dan ook van harte. Wij zijn ervan overtuigd overtuiging dat legale wietteelt leidt tot een vermindering van illegale hennepteelt. Dat heeft een gunstig effect op de vermenging van onder- en bovenwereld en is mede een instrument bij de bestrijding van ondermijning.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken