skip to Main Content

Seniorenpartij: fietspad over huidige spoorbrug betekent kwaliteitsslag

Seniorenpartij: Fietspad Over Huidige Spoorbrug Betekent Kwaliteitsslag

‘Nooit meer trein op Maastrichtse spoorbrug over de Maas’, luidde deze week de kop van een artikel in Dagblad De Limburger over de bewuste brug. Aanleiding voor het verhaal is een mededeling van wethouder Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks, Mobiliteit) aan de Maastrichtse gemeenteraad. Krabbendam laat weten dat spoorbrug naar alle waarschijnlijkheid de status als spoorbrug verliest. ,,Een toekomst als fietsersbrug of sloop lijken de opties”, aldus de krant. Kennelijk is Maastricht met eigenaar ProRail in gesprek over een overname van de brug.

Je zou bijna het spoor bijster zijn na het lezen van het volledig artikel. Nog niet zo lang geleden – bij de behandeling van het bestemmingsplan met betrekking tot de Tram Hasselt-Maastricht – werd de raad voorgehouden dat de spoorbrug geen realistisch tracé zou zijn, omdat in dat geval sprake zou zijn van belemmering voor goederenverkeer vanwege het enkelsporig tracé. Daarnaast vormden een groot aantal spoorveiligheidseisen een niet te nemen drempel.

Gelukkig heeft deze ontwikkeling ook positieve gevolgen. Nadat het spoor aan Wyckse kant zal worden verwijderd, ontstaat ruimte het verbreden van de Maas bij de Griend.

De Seniorenpartij Maastricht zal zich sterk maken om te onderzoeken of de ‘spoorbrug’ in het verder uit te breiden netwerk aan fietspaden zou kunnen worden toegevoegd. Want dat kan immers een kwalitatieve verbetering betekenen van de aansluiting op de lange afstandsfietspaden met het centrum.

 

Meer bij Dagblad De Limburger:

Nooit meer trein op Maastrichtse spoorbrug over de Maas

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken