skip to Main Content

Seniorenpartij: gemeente handelt in strijd met regelgeving bij bushalte Boschstraat

Seniorenpartij: Gemeente Handelt In Strijd Met Regelgeving Bij Bushalte Boschstraat

De gemeente Maastricht ziet er nauwlettend op toe dat iedereen zich aan de regels houdt. Vijf minuten te laat bij de geparkeerde auto en je hebt een bon. Overschrijd je als horecaondernemer de ruimte van je terras met een paar centimeter, dan loop je kans op een forse boete.

Wielgeleidend

Maar ook de gemeente zelf houdt zich niet altijd aan de geldende (landelijke) regelgeving. Zo voldoet de bushalte Boschstraat/Markt aan de Boschstraat niet aan de gestelde normen. De halte is namelijk niet voorzien van een wielgeleidende trottoirband met een hoogte van 18 centimeter om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Zo’n trottoirband is sinds 2015 voorgeschreven voor alle bushaltes in Nederland. ,,Het gaat om één van de drukste haltes van de stad”, constateert SPM-raadslid Henny Willems, die zich binnen zijn fractie onder meer bezighoudt met het aandachtsgebied ‘verkeer en mobiliteit’.

Opheldering

,,Juist op deze plek zou de gemeente er op toe moeten zien dat senioren, mensen die slecht ter been zijn en ouders met kinderwagens gemakkelijk kunnen in- en uitstappen. En dat is nu niet het geval”, aldus het raadslid, die het college van B en W namens de fractie van de Senioren Partij Maastricht per brief om opheldering heeft gevraagd.

Schriftelijke klacht

De Senioren Partij Maastricht komt in actie na een melding van een oudere inwoonster van Maastricht (naam en adres bij de redactie van deze newsroom bekend). Zij had bij de gemeente een schriftelijke klacht ingediend over de lastige situatie bij de bushalte. Zij kreeg echter te horen dat het gaat om ‘een voorlopige bushalte’, en dat er in verband met de komst van de tram tussen Hasselt en Maastricht geen verhoogde stoep komt. ,,Belachelijk”, mailde ze de Senioren Partij Maastricht. ,,Je moet halsbrekende toeren maken om als oudere uit de bus te komen op die plek. De bussen stoppen ook nog een halve meter van de stoep af.”

‘Gewoon schandalig’

Het kan nog jaren duren voordat de grensoverschrijdende tram er is, stelt de klaagster in haar mail aan de Seniorenpartij. ,,Blijft dit al die jaren nog een voorlopige halte? Ik vind het gewoon schandalig. Als het songfestival was doorgegaan (gelukkig niet), zou dat 18 miljoen hebben gekost en misschien nog meer, door onvoorziene kosten. Ik hoop dat jullie nu meer geluk te hebben, zodat die verhoogde stoep er komt. Het zijn wel nog de nodige jaren.”

Back To Top
×Close search
Zoeken