skip to Main Content

Seniorenpartij: hoge huurprijzen Sint Gerlachus volledig in strijd met toezeggingen

Seniorenpartij: Hoge Huurprijzen Sint Gerlachus Volledig In Strijd Met Toezeggingen

De fracties Senioren Partij Maastricht, de PvdA en GroenLinks in de Maastrichtse gemeenteraad hebben het college van B en W opheldering gevraagd over de torenhoge huurprijzen voor appartementen in residentie Sint Gerlachus aan de Bieslanderweg. Deze lopen, afhankelijk van de oppervlakte, op tot wel 1850 euro per maand. Voor de ‘goedkoopste’ huurwoning wordt nog altijd zo’n 1250 euro per maand in rekening gebracht. En dat terwijl de Duitse eigenaar minder dan twee jaar geleden nog tegenover de krant beweerde dat de destijds geldende huurprijzen – tussen de 600 en 800 euro – na de renovatie zouden worden gehandhaafd.

Minderdraagkrachtigen

Volgens de drie fracties zijn de pan uit rijzende prijzen niet alleen in tegenspraak met eerdere beloftes van de eigenaar, maar druisen ze ook in tegen het gemeentelijk beleid. De SPM, de PvdA en GroenLinks wijzen erop dat het college eerder glashard heeft gesteld dat de nieuwe woonomgeving ook toegankelijk zou moeten blijven voor minderdraagkrachtigen. Maar desondanks heeft verantwoordelijk wethouder Vivianne Heijnen (CDA) eerder dit jaar laten weten geen invloed te hebben op de huurprijzen en het landelijk beleid daaromtrent, zo schrijven de drie fractie in een brief aan het college van B en W.

Intentieverklaring

SPM-fractievoorzitter John Steijns liet in februari van dit jaar nog weten opgelucht te zijn door de toezegging van zorgorganisatie Envida dat de appartementen in residentie Sint Gerlachus beschikbaar blijven voor mensen die aangewezen zijn op zorg. ,,Maar als je kijkt naar de huurprijzen die sinds de renovatie in rekening worden gebracht, kun je je afvragen wat zo’n intentieverklaring eigenlijk waard is”, zegt hij nu. ,,De nu geldende huurprijzen zijn voor veel mensen gewoonweg onbetaalbaar. We zijn dan ook erg benieuwd naar de reactie van de wethouder.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken