skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht: invoering milieuzone alleen is onvoldoende  

Senioren Partij Maastricht: Invoering Milieuzone Alleen Is Onvoldoende  

De Senioren Partij Maastricht grijpt de beraadslaging over de invoering van een milieuzone voor auto’s aan om opnieuw te pleiten voor rigoureuze maatregelen om de Maastrichtse binnenstad zo snel als mogelijk autoluw te maken. Dat zegt fractievoorzitter John Steijns aan de vooravond van de raadsronde die voor morgenavond op de agenda staat.

Klimaatneutraal

De gemeente Maastricht wilde – met het oog op het klimaatneutraal zijn in 2030 – aanvankelijk nog dit jaar een milieuzone invoeren. Inmiddels zijn de voorbereidingen om tot zo’n zone te komen in de ijskast gezet totdat er zicht is op de juridische handhaafbaarheid van Belgische en Duitse kentekens. Op het moment dat dat allemaal geregeld is, bekijkt het college van B en W of er alsnog een definitief besluit worden genomen over een snelle invoering van een milieuzone.

Niet ver genoeg

Voor de Senioren Partij Maastricht gaat de maatregel niet ver genoeg. ,,Een milieuzone is wat ons betreft geen doel, maar een middel om de verkeersdruk in de binnenstad in balans te brengen met de leefbaarheid”, aldus John Steijns. ,,Wij zijn dan ook voorstander van het verder autoluw maken van de binnenstad (het centrum en Wyck). Wie in de stad woont moet er in kunnen en wie er daadwerkelijk moet zijn ook. Dit kan worden geregeld middels een ontheffingsysteem.”

Verkeerscirculatieplan

Het verder autoluw maken van de binnenstad, betekent volgens Steijns wel dat er serieus werk moet worden gemaakt van het realiseren van faciliteiten, waaronder P+R-voorzieningen en een goede operationele stadsdistributie. ,,Daarnaast is het van belang dat we de beschikking krijgen over een goed verkeerscirculatieplan waarbij –indien nodig – het verkeer in goede banen kan worden geleid en auto’s niet onnodig voor stoplichten staan terwijl kruispunten leeg zijn en op de aanvoerroute nauwelijks verkeer te bekennen is.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken