skip to Main Content

Seniorenpartij laat zich niet uit de tent lokken maar kiest voor verbinding

Seniorenpartij Laat Zich Niet Uit De Tent Lokken Maar Kiest Voor Verbinding

Dagblad De Limburger spreekt van een politiek relletje, maar fractievoorzitter John Steijns van de Senioren Partij Maastricht wil de zaak niet groter maken dan dat ze is. ,,Wie bewust tegenstellingen creëert is uit op polaristatie”, zegt hij naar aanleiding van de uithaal van PVV-raadslid René Betsch in de richting van het jonge SPM-raadslid Halil Mermi.

Slachtofferrol

Het 35-jarige raadslid, zelf van Turkse komaf, bepleitte na de recente aanslagen in Sri Lanka (meer dan 250 doden) met succes de vlaggen op het Maastrichtse stadhuis halfstok te hangen. Een actie die hem kwam te staan op felle kritiek van zijn PVV-collega-raadslid. Die noteerde op zijn Facebook-pagina (overigens zonder Mermi met name te noemen): „Wat in Sri Lanka gebeurde, is vreselijk. Maar ik vind het verfoeilijk dat iemand die dezelfde ideologie aanhangt als de daders nu in de slachtofferrol kruipt.”

Geen confrontatie

Overigens riep het jonge raadslid in maart na de aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij 49 moslims om het leven kwamen, ook al op de vlaggen op het stadhuize halfstok te laten hangen. Hetgeen ook op dat moment gebeurde. „Ik benadruk steeds dat we met alle groepen moeten samenwerken. Ik hou van iedereen”, zegt Mermi daarover zelf in Dagblad de Limburger.

SPM-fractievoorzitter John Steijns neemt het op voor zijn jonge fractiegenoot, maar kiest bewust niet voor de confrontatie. Hij zou er Mermi mee tekort doen, vindt hij. ,,Halil Mermi streeft juist verbinding na! De Benjamin binnen onze fractie ontwikkelt zich als een bruggenbouwer.”

Constructief

De keuze om op dit punt niet de politieke strijd aan te gaan past in de manier waarop de Senioren Partij Maastricht zich in de loop van haar bestaan heeft weten te ontwikkelen tot een brede stadspartij. Iets wat burgemeester Annemarie Penn-te Strake ook is opgevallen. In november vorig jaar noemde ze de Senioren Partij Maastricht een voorbeeld voor de lokale politiek. ,,De Senioren Partij Maastricht heeft de afgelopen veertig jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het vertrouwen in de lokale politiek. De beschaafde en altijd constructieve manier waarop de partij debatten voert en het gesprek aangaat met andere partijen, strekt tot voorbeeld. De Senioren Partij Maastricht verdient alleen al daarom een compliment.”

Lees het hele verhaal in Dagblad De Limburger:

Politiek relletje in Maastrichtse raad na aanslagen Sri Lanka

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken