skip to Main Content

Seniorenpartij: Maastricht mag kans op extra Haagse woningbouwsubsidie niet laten liggen

Seniorenpartij: Maastricht Mag Kans Op Extra Haagse Woningbouwsubsidie Niet Laten Liggen

Maastricht moet alles op alles zetten om alsnog in aanmerking te komen voor een grote financiële bijdrage van het Rijk, die bestemd is om versneld een groot aantal woningen in de stad te kunnen realiseren. Dat zegt SPM-fractievoorzitter John Steijns in een reactie op het nieuws dat in Nederland vanaf volgend jaar ruim 51.000 nieuwbouwwoningen versneld kunnen worden gebouwd dankzij een forse investering van de landelijke overheid.

Teleurstellend

Steijns noemt het ‘een bijzonder goed signaal’ dat liefst 32.579 van de woningen die versneld gebouwd gaan worden woningen zijn voor de sociale huursector, de middenhuur (tussen de 700 en 1000 euro), maar ook betaalbare koopwoningen. ,,Maar het ronduit teleurstellend dat onze provincie totaal verstoken blijft van de woningimpuls. De teller voor het aantal toegewezen projecten in Limburg staat op nul. Blijkbaar is het geen enkele gemeente in Limburg – dus ook Maastricht niet – gelukt om een aanvraag in te dienen die van voldoende kwaliteit was om de toets der kritiek te kunnen doorstaan.”

Tweede tranche

Volgens Steijns is het zaak dat Maastricht nu alle zeilen bijzet voor de tweede tranche waarvoor op korte termijn aanvragen kunnen worden ingediend. ,,Deze kans mag niet aan Maastricht voorbij gaan, zeker omdat ook projecten voor starters, senioren , studenten (ook tijdelijke huisvesting) en andere aandachtsgroepen in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Woningen dus die we in deze stad hard nodig hebben. Als Senioren Partij Maastricht zullen we ons daar in de toekomst sterk voor blijven maken.”

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken