skip to Main Content

Seniorenpartij: Maastricht moet Afghaanse vluchtelingen helpen

Seniorenpartij: Maastricht Moet Afghaanse Vluchtelingen Helpen

De gemeente Maastricht moet haar steentje bijdragen aan de opvang van Afghaanse vluchtelingen die vanwege hun steun aan de Nederlandse missie hun land hebben moeten verlaten. Dat staat in een brief aan het Maastrichtse college van burgemeester en wethouders die mede is ondertekend door de Senioren Partij Maastricht.

Meer locaties

Volgens de opstellers van de brief – behalve de Seniorenpartij zijn dat GroenLinks, PvdA, SP, D66 en Groep Alexander Lurvink – zijn in Nederland weliswaar inmiddels vier opvangplekken gerealiseerd om die grote stroom op te vangen, maar is dat aantal lang niet voldoende. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft veel meer opvanglocaties nodig om alle Afghaanse vluchtelingen op te kunnen vangen, aldus de zes fracties.

Voormalige gevangenis

Ze roepen het College van B en W op te onderzoeken waar in Maastricht mogelijkheden zijn om zo’n opvanglocatie op korte termijn te realiseren. Mogelijk komt de voormalige gevangenis daarvoor in aanmerking, suggereren ze. ,,Maar ook andere opties kunnen in beeld komen.”

Positief

Voor de Seniorenpartij is het klip en klaar dat Maastricht moet klaarstaan om mensen uit Afghanistan die huis en haard hebben moeten ontvluchten de helpende hand te bieden, aldus fractievoorzitter John Steijns in een toelichting op de brief. ,,Als een vraag komt om geëvacueerde mensen ook in Maastricht op te nemen, staan we daar positief tegenover. Zeker omdat het in dit geval gaat om mensen die langere tijd in Nederlands dienstverband hebben gewerkt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken