skip to Main Content

Seniorenpartij schrikt van forse kostenoverschrijding tram Hasselt-Maastricht

Seniorenpartij Schrikt Van Forse Kostenoverschrijding Tram Hasselt-Maastricht

De fractie van de Senioren Partij Maastricht is ‘behoorlijk geschrokken’ van het uit de hand lopen van de kosten voor de aanleg van de sneltram Hasselt-Maastricht. Dat zegt fractievoorzitter John Steijns in een reactie op berichtgeving in Dagblad De Limburger. Volgens de krant dreigt het project door een gebrek aan concurrentie een kwart duurder uit te pakken dan was begroot. Het gaat daarbij mogelijk om een bedrag van 58 miljoen euro.

Marktpartij bepaalt

Volgens De Limburger is er voor de aanleg van de infrastructuur als voor de bouw van de trams is er maar één kandidaat. ,,Een zorgelijke ontwikkeling”, aldus Steijns. ,,Dat er voor beide onderdelen van het project nog maar één gegadigde is, betekent in feite dat de marktpartij kan bepalen welk bedrag moet worden betaald voor de realisatie. Dat is een onwenselijke situatie.”

Laatste fase

De procedure om te komen tot de aanleg van het 30 kilometer lange tramtraject tussen de twee Limburgse hoofdsteden is de laatste fase ingegaan. Nog voor de zomer wil de Vlaamse overheid de laatste knopen doorhakken. De start van de aanleg staat gepland voor begin 2022. Dat is vele jaren later dan gepland. In de oorspronkelijke plannen had de tram al in 2018 – het jaar waarin Maastricht graag Culturele Hoofdstad van Europa had willen zijn – moeten rijden.

Belgen betalen merendeel

Het overgrote deel van de kosten voor de aanleg komt overigens voor rekening van de Belgen. Volgens SPM-fractievoorzitter John Steijns laat dit onverlet dat de vraag moet worden gesteld of het bij de enorme kostenoverschrijding blijft. ,,Daarnaast zouden we graag willen weten of de Vlaamse overheid de kostenstijging voor haar rekening neemt.”

 

Lees hier het het bericht in de Limburger:

 

Sneltram Hasselt-Maastricht dreigt 58 miljoen duurder te worden

Back To Top
×Close search
Zoeken