skip to Main Content

Seniorenpartij steunt initiatief van Partij Veilig Maastricht voor verbod op lachgas

Seniorenpartij Steunt Initiatief Van Partij Veilig Maastricht Voor Verbod Op Lachgas

De Senioren Partij Maastricht sluit zich aan bij een initiatief van Partij Veilig Maastricht om het gebruik van lachgas in de stad aan banden te leggen. Dat zegt fractievoorzitter John Steijns in aanvulling op een eerdere verklaring van de Seniorenpartij waarin gesteld wordt dat het hoog tijd is dat de gemeente Maastricht zich inspannen om de commerciële verkoop van lachgascapsules op evenementen in de stad – zoals muziekfestivals – sterk terug te dringen en eventueel zelfs te verbieden.

Plaatselijke Verordening

Steijns’ collega-fractievoorzitter Tiny Meese (PVM) dient volgende week tijdens de maandelijkse raadsvergadering een motie in waarin het college van B en W wordt verzocht om in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vast te leggen dat het verboden is in delen van de stad lachgaspatronen te gebruiken of in bezit te hebben. Daarnaast krijgt het college het verzoek te starten met een goede voorlichting om jongeren bewust te maken over de gevolgen die het gebruik van lachgas met zich kan meebrengen.

Lange lijst

Steijns laat in een toelichting weten dat wat zijn partij betreft de motie van Partij Veilig Maastricht alle steun verdient. ,,De lijst van gemeenten waar de problematiek met betrekking tot het gebruik en de gevolgen van lachgas aanleiding zijn voor een eventueel verbod wordt steeds groter. Naast Utrecht sluiten Rotterdam, Winschoten, Culemborg, Gorinchem, Veldhoven, Oosterhout, Haarlem, Nijmegen, Heerlen en Brunssum aan in de rij.”

Stoornissen

Volgens de Seniorenpartij worden de gevolgen voor de gezondheid op dit moment volledig onderschat. ,,Revalidatieartsen waarschuwen voor onder meer verlammingsverschijnselen en andere neurologische stoornissen. Het is volgens ons dan ook volledig op zijn plaats om in het kader van de volksgezondheid het gebruik van en het in bezit hebben van lachgas te verbieden middels een verbodsbepaling in de APV.”

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken