skip to Main Content

Seniorenpartij: uitstellen debat in ‘spionage-affaire’ is een goede zaak

Seniorenpartij: Uitstellen Debat In ‘spionage-affaire’ Is Een Goede Zaak

De Senioren Partij Maastricht vindt het uitstellen van het debat in wat inmiddels ‘de Maastrichtse spionage-affaire’ is gaan heten een goede zaak. ,,Als Seniorenpartij Maastricht zijn we van mening dat zorgvuldigheid voor snelheid moet gaan zeker gezien de beeldvorming die rondom dit dossier is ontstaan. Een compleet beeld is essentieel”, aldus fractievoorzitter John Steijns.

Oppositie

Samen met de andere fractievoorzitters in de Maastrichtse gemeenteraad kwam Steijns gisteravond tot de conclusie dat het geen zin heeft om vanavond tijdens de raadsvergadering al heel diep op de zaak in te gaan, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Met name de acht oppositiepartijen in de raad hadden daarop aangedrongen.

Gedegen afweging

De voornaamste reden voor het uitstel is dat nog niet alle stukken beschikbaar zijn. ,,Het is van belang dat het college van burgemeester en wethouders voldoende tijd krijgt voor het aanleveren van de benodigde informatie en het beantwoorden van alle gestelde vragen. Ook als gemeenteraad moeten wij onszelf de tijd gunnen om alles goed tot ons te nemen om op die manier tot een gedegen afweging te komen.” De verwachting is dat in de loop van vandaag een nieuwe datum wordt geprikt.

Recherchebureau

De ‘spionage-affaire’ draait om drie ambtenaren van de gemeente Maastricht – het zou gaan om drie kaderleden van de vakcentrale CNV – die kritisch staan ten opzichte van de plannen voor één groot gezamenlijk kantoor voor Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht. Zij zouden ook zijn gevolgd door een recherchebureau.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken