skip to Main Content

Seniorenpartij: verbouwing Brusselse Poort impuls voor Maastricht-West

Seniorenpartij: verbouwing Brusselse Poort Impuls Voor Maastricht-West

Regelmatige bezoekers van de Brusselse Poort zal het niet zijn ontgaan: het winkelcentrum staat aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing. Nadat de laatste jaren de uitstraling van het complex zienderogen achteruitgegaan was, gloort nu weer een zonnige toekomst wat in de jaren zeventig het modernste winkelcentrum van Nederland was.

Chinees

De eerste fase van de opknapbeurt zal nog voor de zomervakantie zijn afgerond. Het betreft de verbouwing voorzien van de leegstaande units vanaf de entree van het centrum tot en met het voormalige Chinees Restaurant. In de tweede fase zal de andere zijde onder handen worden genomen.

Ontmoetingsplek

De Senioren Partij Maastricht is blij dat na jaren vertraging nu eindelijk wordt begonnen met de verbouwing van het winkelcentrum. ,,De Brusselse Poort is niet alleen voor veel bewoners van de omliggende wijken het winkelcentrum waar ze in hun eerste levensbehoeften voorzien maar heeft daarnaast ook de functie als ontmoetingsplek”, zegt fractievoorzitter John Steijns. ,,Met een aantrekkelijke, eigentijdse uitstraling, zoals voorzien in de verbouwingsplannen, draagt een vernieuwd centrum ook bij aan de levensloopbestendigheid van omliggende buurten.”

Kloppend hart

Steijns zegt te verwachten dat de verbouwingsoperatie zowel voor omwonenden als bezoekers, maar ook voor ondernemers een zonnige toekomst zal brengen. ,,Je mag rustig spreken over een impuls voor het kloppend hart van Maastricht-West.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken