skip to Main Content

Seniorenpartij viert veertigjarig bestaan in Maastrichtse jeugdherberg

Seniorenpartij Viert Veertigjarig Bestaan In Maastrichtse Jeugdherberg

De Senioren Partij Maastricht viert op zaterdag 24 november haar veertigjarig bestaan met een feestelijke jubileumbijeenkomst in Stayokay aan de Maasboulevard. Voor de leden worden een drietal interessante rondleidingen georganiseerd. Verder is er een voordracht met discussie door de Maastrichtse filosoof Govert Derix over de rol van de Seniorenpartij in het verleden, vandaag en in de toekomst. De feestelijke bijeenkomst eindigt met een gezamenlijk diner met aansluitend een borrel.

Dé stadspartij van Maastricht

Aanleiding voor de oprichting van de partij in 1978 was het invoeren van een leeftijdsgrens van 65 jaar bij de toenmalige KVP (CDA), waarna in Maastricht een aantal leden een eigen, politieke partij begonnen: de Gepensioneerden en Bejaardenpartij Maastricht, later omgedoopt in Senioren Partij Maastricht. Partijvoorzitter Jan Voorvelt: De Seniorenpartij is in veertig jaar uitgegroeid tot een algemene politieke partij, (dé stadspartij van Maastricht) voor iedereen die zich bij de gemeente Maastricht betrokken voelt en waar senioren in een breder en genuanceerd perspectief geplaatst worden. Een lokale politieke partij is immers medeverantwoordelijk voor alle besluiten die er in de raad genomen worden en die gaan zeker niet alleen over senioren.”

Volop in het actuele leven

De uitgangspunten van de partij zijn uitvoerig beschreven in het Stadsmanifest dat als basis diende voor het partijprogramma ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 , aldus Voorvelt. ,,De samenstelling van de huidige vijf raadsleden en  fractieleden onder leiding van fractievoorzitter John Steijns laat zien, dat er enthousiaste jonge mensen van deel uitmaken, die volop in het actuele leven van de Maastrichtse politiek staan.”

Back To Top
×Close search
Zoeken