skip to Main Content

Seniorenpartij: We vertrouwen burgemeester maar onafhankelijk onderzoek is op zijn plaats

Seniorenpartij: We Vertrouwen Burgemeester Maar Onafhankelijk Onderzoek Is Op Zijn Plaats

De Senioren Partij Maastricht beschouwt burgemeester Annemarie Penn-te Strake als een betrouwbaar en integer bestuurder met een grote betrokkenheid met de stad Maastricht. Desondanks vindt de fractie dat het goed is om zakelijk te kijken naar de gang van zaken rond de aankoop van de burgemeester van een naast haar eigen woning gelegen woning die eigendom was van een topambtenaar.

Veel pijn

De fractie van de Senioren Partij Maastricht kan zich helemaal vinden in de ‘oprechte’ conclusie die Penn trekt over haar eigen functioneren, in wat inmiddels de vormen aanneemt van een heuse affaire. Uit een verklaring van burgemeester Penn blijkt dat ze zelf van mening is dat ze met open vizier gehandeld heeft. ,,Door de ontstane situatie ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de aankoop van het pand van het echtpaar Lousberg destijds beter had kunnen melden aan de gemeenteraad van Maastricht”, laat ze weten in een persbericht dat vanavond is verspreid.  ,,Ik heb de afgelopen dagen al een aantal keren gezegd dat deze kwestie mij veel pijn doet, vooral omdat deze zaak de stad schaadt, mijn gezin treft, de organisatie en uiteraard uw raad raakt.”

Lessen trekken

Door de aankoop te melden had ze alle ophef kunnen voorkomen, aldus Penn. ,,En daarom kom ik tot de conclusie dat ik die melding beter had kunnen doen. Ik vraag uw raad om extern te laten onderzoeken of mijn conclusie terecht is en ik deze aankoop had moeten melden en welke lessen we daaruit kunnen trekken voor de toekomst.”

Inschattingsfout

De Maastrichtse gemeenteraad waardeert het feit dat de burgemeester te kennen geeft dat ze wellicht een inschattingsfout gemaakt heeft, maar dat daar absoluut geen kwade bedoelingen achter schuilgaan. ,,Een extern deskundige wordt ingeschakeld om onderzoek te doen en een advies uit te brengen over de privé-aankoop van een woning door de burgemeester in 2018 en of dit gemeld had moeten worden aan de gemeenteraad”, aldus een verklaring van de gemeente Maastricht, ,,De verwachting is dat de resultaten van het onderzoek voor het einde van volgende maand gedeeld kunnen worden met de gemeenteraad.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken