skip to Main Content

Seniorenpartij wil duidelijkheid gemeente na intern conflict Veilig Verkeer Nederland

Seniorenpartij Wil Duidelijkheid Gemeente Na Intern Conflict Veilig Verkeer Nederland

De Senioren Partij Maastricht vindt dat de Gemeente Maastricht moet kijken of het mogelijk is een samenwerking aan te gaan met de leden van Veilig Verkeer Nederland (VVN) die medio juni besloten uit de landelijke organisatie te stappen en zelfstandig verder te gaan. Wat SPM betreft moet ook worden bekeken of daarvoor geld kan worden vrijgemaakt. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die SPM-raadlid Henny Willems heeft gesteld aan het college van B en W.

Onvrede met beleid

De al meer dan zestig jaar bestaande Maastrichtse afdeling van VVN verbrak in juni de banden met de landelijke organisatie uit onvrede met het gevoerde beleid. Vooral het centraal genomen besluit om in de toekomst minder gebruik te maken van lokale vrijwilligers, was voor de Maastrichtse afdeling onaanvaardbaar. „Van afdelingen worden werkgroepen gemaakt. Die moeten enkel nog opdrachten uitvoeren die worden opgedragen door de landelijke organisatie”, verklaarde voorzitter Lily Keijmis tegenover Dagblad De Limburger. ,,Dat is voor ons onacceptabel. Wij hebben decennia ervaring en deskundigheid op het lokale vlak. Wij weten goed wat er hier speelt qua verkeersveiligheid.”

Groene Loper

Een concreet voorbeeld dat ze aanhaalde was de verkeersveiligheid rond de Groene Loper. Daarover berichtte de landelijke organisatie dat Veilig Verkeer Maastricht zich daarmee niet meer bezig hoefde te houden.

Activiteiten onder druk

In zijn brief aan het college stelt raadslid Henny Willems dat zijn partij het betreurt ‘dat een organisatie, die zo sterk verbonden is met Maastricht en haar samenleving, zich genoodzaakt ziet dit besluit te nemen’. ,,De algehele verkeersveiligheid, waarbij de afdeling Maastricht een zeer belangrijke rol speelde, komt onder druk te staan. Met name praktische ervaring en de kennis van de lokale situaties, de grote persoonlijke betrokkenheid met wat zich in de stad Maastricht afspeelt”, zo schrijft hij het college.

Bron van ergernis

Volgens Willems is het van groot belang dat de gemeente actie onderneemt, omdat het wegvallen van een lokale organisatie een aantal belangrijke activiteiten onder druk komt te staan. ,,Met name voor het positief beïnvloeden van het verkeersgedrag bij fietsers en scooters vervullen de vrijwilligers van VVN op basis van hun lokale betrokkenheid een onmisbare schakel”, aldus het raadslid. ,,Met hun hand- en spandiensten leveren zij een bijdrage om deze doelgroep veilig te laten deelnemen aan het verkeer. Het grote aantal fietsers in voetgangersdomeinen en op trottoirs is bevordert de verkeersveiligheid absoluut niet en is met name voor veel ouderen een terugkerende bron van ergernis.”

 

Meer over het interne conflict bij VVN bij Dagblad De Limburger:

Bestuur Maastrichtse afdeling Veilig Verkeer Nederland weg uit onvrede over landelijk beleid

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken