skip to Main Content

SPM wil in het vervolg ook prijs voor mindervalide sporter van het jaar

SPM Wil In Het Vervolg Ook Prijs Voor Mindervalide Sporter Van Het Jaar

Bij de jaarlijkse uitroeping van de Maastrichtse sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar moet de gemeente Maastricht in het vervolg ook de mindervalide sporter van het jaar in het zonnetje zetten. Dat vindt de fractie van de Senioren Partij Maastricht, die het idee oppert in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Waardering

,,De Senioren Partij Maastricht is van mening dat iedere inwoner van Maastricht blijvend gestimuleerd moet worden om deel te nemen aan toegankelijke en veilige beweeg- en sportactiviteiten op een voor hem of haar passend individueel niveau”, schrijft SPM-raadslid Math Boelen in een toelichting op zijn voorstel. ,,Om de beweeg- en sportdeelname onder mindervaliden en gehandicapten te stimuleren en te waarderen is de Senioren Partij Maastricht grote voorstander om de bovengenoemde categorieën uit te breiden met de categorie mindervalide/gehandicapte sporter.”

Een en andere zou betekenen dat ook in de onafhankelijke jury een vertegenwoordiger uit deze doelgroep plaats zou moeten nemen, aldus Boelen.

Sleeptouw

Eerder deze maand, om precies te zijn op 14 januari, werden de Maastrichtse sportkampioenen van het afgelopen jaar gehuldigd door wethouder Bert Jongen. Dat gebeurde tijdens het Sportgala Maastricht. Op de feestelijke bijeenkomst werden de winnaars bekendgemaakt in de categorieën: Talent, Sportvrouw, Sportman en Sportteam van het jaar. Een speciale prijs van verdienste werd uitgereikt aan ‘Team Super-Maan’, bestaande uit Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens vanwege hun grootste prestatie tijdens Ironman Maastricht-Limburg 2018. Van Eijsden wist de Ironman te voltooien samen met zijn gehandicapte vriend Glenn, die hij gedurende de hele sportieve beproeving mee ‘op sleeptouw’ nam.

Ook Dagblad De Limburger besteedt vandaag aandacht aan het voorstel van Jos Boelen: klik hier voor het artikel

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken