skip to Main Content

Seniorenpartij: snel duidelijkheid over bouw seniorenwoningen in De Heeg

Seniorenpartij: Snel Duidelijkheid Over Bouw Seniorenwoningen In De Heeg

De Senioren Partij Maastricht heeft opnieuw vragen gesteld over de toekomst van het afgeschreven schoolgebouw in de wijk De Heeg, waar voorheen openbare basisschool De Kring gevestigd was. De fractie in de gemeenteraad pleit er al langer voor om de locatie te benutten voor de bouw van extra seniorenwoningen.

Hoogste tijd

Nu het schoolbestuur het gebouw heeft overgedragen aan de gemeente – die op haar beurt het gebouwenbeheer heeft uitbesteed Maximus – is het de hoogste tijd dat wordt besloten of het voormalige schoolgebouw kan worden behouden of dat het dient te worden afgesloten, zo schrijven burgerraadslid Samantha Rodolf-Lejeune en fractievoorzitter John Steijns in een brief aan het college van B en W. Het Maastrichtse stadsbestuur had immers jaren geleden al beloofd daarover een standpunt te zullen innemen na de verhuizing van de school naar het nieuwe Integrale Kindcentrum ZIEZO aan de Borghaag. Deze is inmiddels een feit.

Bijzondere kans

Rodolf-Lejeune, zelf woonachtig in De Heeg, vindt dat het college de bijzondere kans om de locatie te herontwikkelen tot een bloeiende woonomgeving voor senioren – met de mogelijkheid tot zorg op maat – niet mag laten schieten. Zeker niet nu de gemeente de intentie heeft om tot 2030 ruim 3500 nieuwe woningen te laten verrijzen de stad, waarvan er 600 met name geschikt zijn voor mensen die een dagje ouder worden.

Doorstroming

Volgens het SPM-burgerraadslid is De Heeg – met zo’n 6000 inwoners – bij uitstek een wijk waar uitbreiding van seniorenhuisvesting niet alleen gewenst is, maar ook noodzakelijk, omdat het ook een ander hardnekkig probleem op de woningmarkt oplost. Extra woonruimte voor senioren kan immers de zo gewenste doorstroming op gang brengen, waardoor er meer reguliere woningen beschikbaar komen voor bijvoorbeeld jonge gezinnen.

 

 

Lees ook onderstaande opinie van fractievoorzitter John Steijns:

 

 

 

Maak van afgeschreven schoolgebouw levensloopbestendig wooncomplex

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken