skip to Main Content

Seniorenpartij: prima als winkels op tweede kerstdag zijn geopend

Seniorenpartij: Prima Als Winkels Op Tweede Kerstdag Zijn Geopend

De Senioren Partij Maastricht heeft er geen enkele moeite mee dat Maastrichtse winkeliers op tweede kerstdag hun hun deuren mogen openen. Dat zegt SPM-fractiewoordvoerder John Steijns in reactie op het nieuws dat enkele Maastrichtse raadsfracties bij het college van B en W via schriftelijke vragen op opheldering hebben gevraagd. Partij Veilig Maastricht, de PvdA en de Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB) vinden het onverantwoord om in deze tijd op hoogtijdagen extra toeristen naar de stad te laten komen.

Geen bedreiging

SPM-voorzitter John Steijns is het daar niet mee eens. Hij ziet het feit dat het college van B en W besloten heeft de winkels de kans te geven open te zijn op tweede kerstdag eerder als een buitenkans. ,,Dat het college tegemoetkomt aan het verzoek van ondernemersorganisaties om winkeliers op 26 december de kans te geven open te zijn, zien wij allerminst als een bedreiging voor het landelijke beleid. Wie de afgelopen weken goed heeft rondgekeken in Maastricht, heeft kunnen zien dat zowat iedere ondernemer er een deurbeleid op nahoudt en er alles aan doet om de voorkomen dat er te veel mensen in zijn zaak komen.”

Extra inspanning

Extra inspanning voor het behoud en het aantrekken van speciaalzaken en specifieke Maastrichtse winkels is meer dan nodig, aldus Steijns. ,,Maastricht kampt al met een grote leegstand aan winkelpanden. De coronaproblematiek zet alles nog meer onder druk. Niet alleen de zelfstandige detaillist is daar de dupe van, het is ook slecht voor de werkgelegenheid en het imago van Maastricht als koopstad. Minder winkels gaat ten koste van de aantrekkelijkheid van Maastricht.”

Verordening

De SPM-fractievoorzitter zegt niets te begrijpen van de overweging dat het niet aan het college is om een dergelijke beslissing te nemen, maar aan de raad, zoals PVM, PvdA en SAB beweren. ,,Daar klopt natuurlijk helemaal niets van. Als raad hebben wij het college juist verzocht om in overleg te gaan met ondernemers en hen waar mogelijk ondersteuning te verlenen. En dat is nu precies wat het college doet. En nog wel op basis van een beleid dat is uitgewerkt in een verordening die door de raad is vastgesteld. Nogmaals: wij kunnen heel goed leven met het feit dat de Maastrichtse detailhandel deze kans geboden wordt.”

Back To Top
×Close search
Zoeken