skip to Main Content

Seniorenpartij zoekt partijleden en andere burgers in de buitenwijken op

Seniorenpartij Zoekt Partijleden En Andere Burgers In De Buitenwijken Op

De Senioren Partij Maastricht zet de komende maanden concrete stappen om de communicatie met de burgers verder te verbeteren. Op initiatief van burgerraadslid Samantha Rodolf-Lejeune trekt de SPM een aantal wijken in om met de SPM-leden die daar wonen van gedachten te wisselen en rechtstreeks van hen te horen wat er leeft en speelt. ,,De mogelijkheid bestaat om introducés mee te nemen, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom”, zo laat Samantha weten. ,,Goede wederzijdse communicatie met burgers en verenigingen vinden wij als SPM ontzettend belangrijk.”

‘t Heegeneerke

Het initiatief wordt in eerste instantie uitgerold in het stadsdeel Zuid-Oost (met onder andere de wijken Scharn, Heer, Eyldergaard, Randwyck, Heugem en De Heeg). Op donderdag 2 mei vindt in koffiehuis ‘t Heegeneerke in De Heeg, in het kader van een pilot een eerste bijeenkomst plaats. Deze begint om 19.30 uur.

Actuele onderwerpen

Tijdens de bijeenkomsten krijgen de bezoekers volop de gelegenheid om ten overstaan van een vertegenwoordiging van de SPM-fractie thema’s, onderwerpen, vraagstukken en/of wensen aan te kaarten. ,,Vanuit de fractie zal per avond ook een of meerdere actuele onderwerpen worden voorgelegd. De reguliere ledenraadplegingen geven voor deze vorm van betrokkenheid te weinig ruimte, aldus Samantha.

Eigen leefomgeving

De nieuwe aanpak is erop gericht de invloed van burgers in de buitenwijken van Maastricht op de politieke besluitvorming te vergroten. ,,Als zij de mogelijkheid hebben om mee te beslissen over onderwerpen die hun eigen leefomgeving treffen en zij tevens het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt, zal hun betrokkenheid aanzienlijk toenemen”, verwacht Samantha. Als het initiatief aanslaat zullen de ‘periodieke wijkgesprekken’ voortaan ook gevoerd worden in de andere stadsdelen van Maastricht.

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken