skip to Main Content

SPM: aanleg glasvezelnetwerk grote stap op weg naar een toekomstbestendig Maastricht

SPM: Aanleg Glasvezelnetwerk Grote Stap Op Weg Naar Een Toekomstbestendig Maastricht

‘Een aanzienlijke stap voorwaarts als het gaat om het toekomstbestendig maken van de stad Maastricht’. Zo noemt SPM-fractievoorzitter John Steijns de aanleg van het langverwachte glasvezelnetwerk in Maastricht, waarmee een hoogwaardige digitale infrastructuur voor de stad gegarandeerd is.

Nieuwe verordering

De Maastrichtse gemeenteraad stemt naar verwachting volgende week dinsdag in met een wijziging van de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. Deze wijziging heeft louter een formeel karakter: de tarieven die zijn opgenomen in de oude verordening sluiten onvoldoende aan op de kosten voor de gemeente. Is de nieuwe verordening, met daarin de juiste cijfers, eenmaal goedgekeurd, dan kan telecombedrijf KPN beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk, dat onder andere zo’n 48.000 huishoudens en bedrijven voorziet een razendsnel internet.

Hele verbetering

De inschatting is dat de aanleg van het glasvezelnetwerk 2 tot 3 jaar zal duren. ,,Hierbij is wel als voorwaarde gesteld dat KPN de telecommunicatie-infrastructuur ook beschikking stelt aan andere providers. Belangrijk is verder dat niemand kan worden verplicht tot het afnemen van een abonnement bij KPN”, aldus fractievoorzitter Steijns. ,,Als fractie zijn we ook blij dat niemand verplicht kan worden om KPN toe te laten tot het eigen perceel of de eigen woning, maar we hopen natuurlijk wel dat zoveel mogelijk mensen meewerken, want snel internet is met het oog op de toekomst echt voor iedereen een hele verbetering.”

Snel en efficiënt

Met name de afgelopen maanden heeft iedereen kunnen zien hoe belangrijk het is dat burgers snel en efficiënt kunnen communiceren met allerlei instanties, aldus Steijns. ,,Dat belang zal in de toekomst alleen maar groter worden, niet alleen voor jongeren, maar zeker ook voor ouderen. Gelukkig zien we dat ook zij steeds beter leren omgaan met internet.”

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken