skip to Main Content

SPM aanwezig bij sobere herdenking op het Raadhuisplein in Heer

SPM Aanwezig Bij Sobere Herdenking Op Het Raadhuisplein In Heer
Foto: Sjef Fouraschen

Bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein in Heer is gisteravond een kleine plechtigheid gehouden om de slachtoffers van oorlog en geweld te herdenken. Net als de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, had de plechtigheid in Heer een sober karakter, in verband met de maatregelen die de overheid heeft genomen in e strijd tegen het coronavirus.

Respectvol

Tijdens de stille en respectvolle dodenherdenking, georganiseerd door Scouting Anne Frank-Sint Jan in Heer, werd om 20.00 uur, na de gebruikelijke twee minuten stilte, kregen de aanwezigen de mogelijkheid tot het leggen van een bloemstuk. Wethouder Vivanne Heijnen (CDA, Economische Zaken) legde namens het stadsbestuur als eerste een bloemstuk bij het monument Pro Patria van Charles Vos. Guido Mertens (D66) en John Steijns (Senioren Partij Maastricht) gaven acte de présence namens de Maastrichtse gemeenteraad.

Afstand

Daarna volgde een aantal Heerder verenigingen en organisaties, waaronder de Koninklijke Harmonie Heer, Harmonie Heer Vooruit, Scouting Anna Frank-Sint Jan, Koninklijk Sint Caeciliakoor, Gemeenschapshuis Aen de Wan, Buurtplatfom Heer, RKSV Heer en het kerkbestuur St. Petrus’ Banden. De verenigingen en organisaties werden door één of maximaal twee personen vertegenwoordigd. Uiteraard werd daarbij de voorgeschreven 1,5 meter afstand in acht genomen.

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken