skip to Main Content

SPM blij met betrokkenheid bewoners bij herinrichting Alexander Battalaan

SPM Blij Met Betrokkenheid Bewoners Bij Herinrichting Alexander Battalaan

De manier waarop een buurt, wijk of straat wordt ingericht is niet alleen bepalend voor het contact tussen burgers, maar ook voor het welzijn van de mensen. Vandaar dat de Senioren Partij Maastricht er al jaren voor pleit om burgers te betrekken bij elke stap die wordt gezet, ook al is het maar een kleine.

Beste beentje voor

Een goed voorbeeld van hoe het kan gaan als iedereen zijn beste beentje voorzet is de Alexander Battalaan, en dan met name het gedeelte tussen de Akerstaat en Stationsstraat. ,,Daar zullen na de zomervakantie onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd”, zegt SPM-fractievoorzitter John Steijns. ,,Als fractie zijn we blij met de manier waarop tot nu toe een en ander is voorbereid. Zo zou het op meer plaatsen in de stad moeten gaan.”

Verbetering straatbeeld

De vervanging van zieke bomen in ruime boomplantvakken zal het straatbeeld in de Alexander Battalaan sterk doen verbeteren, verwacht Steijns. ,,Ook met het plaatsen van extra fietsrekken – zowel enkel- als dubbelzijdig – wordt de overlastproblematiek aangepakt. Daarnaast wordt met de realisatie van een zogeheten laadplein (parkeervoorzieningen met vijf laadpalen) de duurzaamheid van de plannen onderstreept.”

Impuls voor de toekomst

Met de vervanging van de huisaansluiting op het riool en het vervangen van het asfalt van de weg krijgt de omgeving een impuls die sterk op de toekomst is gericht, aldus Steijns. ,,De wijze waarop bewoners bij deze herontwikkeling zijn betrokken, verdient wat de SPM betreft absoluut een schoonheidsprijs, zeker als je die in het licht zet van de beperkingen als gevolg van de coronaproblematiek. De bewoners hebben tot op het laatste moment de mogelijkheid gekregen om te reageren op de ontwerptekening, in dit geval per mail. En juist een goede wederzijdse communicatie vindt SPM ontzettend belangrijk.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken