skip to Main Content

Fractievoorzitter SPM gastpresentator tijdens ‘Dansen in het Stadspark’

Fractievoorzitter SPM Gastpresentator Tijdens ‘Dansen In Het Stadspark’

‘Een perfect voorbeeld van sociale participatie’. Zo noemt SPM-fractievoorzitter John Steijns het kleinschalige evenement Dansen in het Stadspark, waar hij gisteren – op pinksterzondag – gastpresentator mocht zijn.

Het gratis toegankelijke evenement is een initiatief van Maastrichtenaar William Bartels. Ook hij luisterde de dansmiddag op als DJ, in samenwerking met het ’t Jeker Duo, een tweemansorkest bestaande uit een drummer en een accordeonist. Samen wisten ze een sfeer te creëren die de veel van aanwezige senioren terugbracht naar de tijd waarin ze nog druk bezig waren de wereld te verkennen.

Dansje wagen

Het idee is ontstaan naar aanleiding van het populaire dansevenement in de jaren vijftig en zestig, waar heel wat stellen in Maastricht elkaar tijdens het wagen van een dansje hebben leren kennen. De moderne variant van het dansfestijn beleefde zondag zijn vierde editie.

Reuzegezellig

De organisatie is in handen van de stichting Wij Senioren, met steun van een grote groep vrijwilligers en het Rode Kruis. Het evenement is eenvoudig van opzet met een dansvloer, voldoende zitplaatsen, maar vooral een gezellig ambiance. ,,Trokken een week eerder de reuzen door het stadspark, nu wisten de ouderen er een reuzegezellige  middag van te maken”, aldus Steijns.

Onder de titel ‘Dansen in het Park’ worden, los van de bijeenkomsten in het Maastrichtse stadspark, dansmiddagen georganiseerd in de buurten. Doelstelling is ook hier het stimuleren van een gezonde vrijetijdsbesteding onder senioren en het bevorderen van het sociaal contact.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken