skip to Main Content

SPM: houd extra terrasruimte in stand tot einde terrasseizoen

SPM: Houd Extra Terrasruimte In Stand Tot Einde Terrasseizoen

Horecaondernemers die tijdens de coronapandemie tijdelijk extra terrasruimte hebben gekregen, moeten deze kunnen blijven behouden totdat het terrasseizoen eind oktober officieel ten einde is. Dat is de strekking van een motie die de Senioren Partij Maastricht indient samen met het CDA. De kwestie komt aan de orde tijdens de raadsvergadering van 28 september.

Afstandsmaatregel

Veel ondernemers met een horecazaak en een terras kregen de afgelopen anderhalf jaar na het gedeeltelijk opheffen van de beperkingen een vergunning voor het plaatsen van een aantal extra tafels en stoelen. In deze tijdelijke oplossing was voorzien om hun de gelegenheid te geven te voldoen aan de 1,5 meter afstandsmaatregel. Zoals het er nu naar uitziet komt deze maatregel met ingang van 20 september te vervallen. Dat zou automatisch betekenen dat horecaondernemers ook hun terrassen weer zouden moeten inperken.

Moeilijke tijden

Volgens Imgriet Habets, een van de indieners van de motie en tevens woordvoerder van de Senioren Partij Maastricht als het gaat om horeca-aangelegenheden, zou dat laatste een hoogst ongelukkige ontwikkeling zijn. Al was het maar omdat de kans blijft bestaan dat de 1,5 meter afstandsmaatregel ook na 20 september op een bepaald moment weer moet worden ingevoerd. Een andere reden om de horeca tot na de herfstvakantie wat extra terrasruimte te gunnen is dat ondernemers in Maastricht, ‘waaronder ook de horecaondernemers, moeilijke tijden hebben gekend en alsnog alle steun kunnen gebruiken’, aldus de motie die op 28 september wordt behandeld in de raad.

Back To Top
×Close search
Zoeken