skip to Main Content

SPM-leden met ’t Heegeneerke naar finale landelijke horecawedstrijd

SPM-leden Met ’t Heegeneerke Naar Finale Landelijke Horecawedstrijd
Op de foto links Rob en rechts Marc, met in hun midden Linda Slootmakers van buurtnetwerk Like De Heeg. Foto John Steijns

Hoeskamer ’t Heegeneerke in de Maastrichtse wijk De Heeg is in de strijd om de Nederlandse Horeca Prijzen als gemeentelijke winnaar in Maastricht uit de bus gekomen in de categorie Koffiezaak van het Jaar. De laagdrempelige inloopvoorziening voor bewoners van De Heeg kreeg tijdens de eerste (online) stemronde, van 14 tot en met 25 november de meeste stemmen. De vrijwilligers gaan op 20 januari met een aantal supporters naar Aalsmeer, om tijdens een opname van SBS6 hun prijs in ontvangst te nemen. Bij die gelegenheid zullen ook de landelijke winnaars in de diverse catogoriën bekend worden gemaakt.

Ontmoetingsplekken

De zogenoemde Hoeskamers, waarvan ’t Heegeneerke er dus één is, maken onderdeel uit van een breed palet aan sociale voorzieningen in de buurten van Maastricht. De laagdrempelige inloopvoorzieningen zijn die zijn ontstaan tijdens diverse Burgertops op initiatief van vooral inwoners of vrijwilligersorganisaties. Het zijn ontmoetingsplekken waar buurtbewoners gezellig een kopje koffie kunnen drinken, een kaartje kunnen leggen of kunnen deelnemen aan creatieve activiteiten.

Sociale contacten

De vrijwilligersorganisatie die ’t Heegeneerke runt, staat onder leiding van Rob en Marc Claessen-Hermans (beiden zijn lid van de Senioren Partij Maastricht). Hun missie: het aanbieden van betaalbare en laagdrempelige horeca, met als doel het bevorderen van sociale contacten van de bewoners van de wijk De Heeg en omliggende wijken.

Nieuwe impuls

Met hun initiatief, die nu dus beloond is met een prijs, dragen Rob en Marc tevens bij aan de bestrijding van de (stille) armoede in de wijk. Bovendien bevorderen ze de betrokkenheid en burgerparticipatie van inwoners. De conclusie van de organisatie achter de Nederlandse Horeca Prijzen luidt dat ze met de inzet met een grote groep vrijwilligers de sociale cohesie in De Heeg een nieuwe impuls hebben gegeven.

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken