skip to Main Content

SPM: overweeg statafels en tijdelijke opheffing terrasvrije periode

SPM: Overweeg Statafels En Tijdelijke Opheffing Terrasvrije Periode

De Senioren Partij Maastricht vindt dat de horeca in Maastricht zo snel mogelijk moet worden geholpen. Uiteraard is het zaak dat de landelijke overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus in acht worden genomen, maar daar waar het kan, zou maatwerk mogelijk moeten zijn. Dat zegt SPM-raadslid Imgriet Habets in een aflevering van het programma Wat is Loos Onderweeg in Mestreech, dat kan worden bekeken via YouTube.

Overleg plegen

Volgens Habets is het ‘duidelijk dat de horeca het heel erg zwaar heeft’. ,,Het water staat ze niet aan de lippen, maar zelfs tot boven de lippen. Natuurlijk zijn we gebonden aan de overheidsmaatregelen. Daar zullen we ons aan moeten houden, daar kunnen we niet omheen. Maar waar het mogelijk is om te helpen en overleg te plegen met de horeca, moeten we dat natuurlijk doen.”

Bankje of trapje

De afgelopen tijd hebben diverse horecaondernemers die een afhaalservice hebben gecreëerd, de mogelijkheid geopperd om eventueel statafels voor hun zaak te plaatsen. De bedoeling daarvan is dat mensen niet ergens op een bankje of een trapje hoeven te gaan zitten om hun koffie en of broodje te nuttigen. Wat de Senioren Partij Maastricht betreft, is daar zeker over te praten. Imgriet Habets: ,,Zou het in te passen zijn in de overheidsmaatregelen, kan er over nagedacht worden. Waar mogelijk zouden we het kunnen toepassen.”

Onzekerheid

Ook het tijdelijk opheffen van de terrasvrije periode – van begin januari tot ongeveer halverwege februari – zou wat de Senioren Partij Maastricht een optie zijn, laat Habets weten. Ze vindt dat de overheid de horeca zo snel mogelijk moet laten weten waar ze aan toe is. ,,De onzekerheid waarin ze zitten is verschrikkelijk, zoiets vreet aan je. Er is niets zo erg voor mensen als om in onzekerheid te moeten leven. Het zou heel fijn zijn als er perspectief komt, zodat men weet waar men aan toe is.”

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken