skip to Main Content

SPM prijst gemeente voor ‘slagvaardige’ houding inzake grensondernemers

SPM Prijst Gemeente Voor ‘slagvaardige’ Houding Inzake Grensondernemers

De Senioren Partij Maastricht is blij dat er eindelijk wat lucht komt voor zelfstandig ondernemers die in Nederland werken, maar in het buitenland (meestal België of Duitsland) woonachtig zijn, of omgekeerd. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) wordt uitgebreid nadat wethouder Jim Janssen (Senioren Partij Maastricht, Sociale Zaken) en wethouder Vivianne Heijnen (CDA, EU-regionalisering) bij de landelijke overheid aandacht had gevraagd voor deze zogeheten grensondernemers, die tot voor kort buiten elke regeling vielen.

Goed nieuws voor Euregio

Ondernemers woonachtig in Nederland en werkzaam in het buitenland komen nu alsnog in aanmerking voor ondersteuning. Datzelfde geldt ondernemers die hun zaak hebben in Nederland, maar in het buitenland wonen. ,,Goed nieuws dus voor de ondernemers die als gevolg van het sluiten van bijvoorbeeld de Belgische grens hun bedrijfsactiviteiten tijdelijk hebben moeten staken”, aldus SPM-fractievoorzitter John Steijns in een reactie. ,,Daarnaast is het natuurlijk ook goed nieuws voor Maastricht en de Euregio.

Maastricht onbegrensd

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de gemeente gevraagd om de uitvoering van de regeling voor deze ondernemers op zich te nemen. ,,Deze extra ‘klus’ vraagt weliswaar om extra personele inzet, maar biedt tevens kansen voor de lokale werkgelegenheid”, aldus Steijns. ,,Onze fractie is van mening dat met dit slagvaardig handelen vanuit het college de faciliterende en verbindende rol van de gemeente een nieuwe impuls gekregen heeft. Gezien de ligging van onze stad mag gerust worden gesteld dat dit een schoolvoorbeeld mag worden genoemd van ‘Maastricht onbegrensd’.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken