skip to Main Content

SPM-raadslid: College, word eens wakker! Den Haag heeft 87 miljoen beschikbaar voor energiereductie

SPM-raadslid: College, Word Eens Wakker! Den Haag Heeft 87 Miljoen Beschikbaar Voor Energiereductie

Het Maastrichtse college van B en W heeft nog tot 14 november de tijd om gebruik te maken van een landelijke regeling die is bedoeld om huiseigenaren te helpen minder energie te gebruiken. SPM-raadslid Henny Willems vindt dat het college van die regeling gebruik moet maken, zo schrijft hij in een brief aan het college van B en W.

Besparende maatregelen

Het kabinet stelt 87 miljoen euro beschikbaar voor het treffen van energieadvies en kleine besparende maatregelen. Het is een regeling voor eigenaren van koopwoningen met als doel hen te helpen hun energieverbruik omlaag te krijgen. Gemeenten die gebruik willen maken van deze regeling hebben nog precies een maand de tijd om voorstellen voor projecten in te dienen. Gemeentes die met goede voorstellen komen, krijgen maximaal 9 miljoen euro uit de pot. Per woning gaat het om 90 euro subsidie.

Radiatorfolie en tochtstrips

Kleine energiebesparende maatregelen zijn onder meer het afstellen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en het aanbrengen van tochtstrips. Daarnaast is de regeling bedoelt voor advies op het gebied van dak-, raam- of gevelisolatie.

Bewustwordingsproces

Volgens raadslid Willems is elke cent die Maastricht van Den Haag krijgt om de CO2-uitstoot te verlagen mooi meegenomen. ,,Maastricht telt bijna 24.000 koopwoningen. Als de bewoners daarvan door kleine ingrepen en goed advies allemaal wat minder energie gaan gebruiken draagt dat zonder meer bij aan een beter milieu. Deze subsidieregeling draagt bij aan het bewustwordingsproces bij woningeigenaren. Maar dan moet de gemeente wel in actie komen. 87 miljoen euro is immers zo op.”

Back To Top
×Close search
Zoeken