skip to Main Content

SPM-raadslid Jos Boelen betrokken bij toekenning eerste Maastrichtse Jeugdlintjes

SPM-raadslid Jos Boelen Betrokken Bij Toekenning Eerste Maastrichtse Jeugdlintjes

SPM-raadslid Jos Boelen heeft de afgelopen tijd mogen constateren dat Maastricht veel jongeren telt met het hart op de goede plaats en de bereidheid om anderen te helpen. Boelen zegt dat naar aanleiding van de uitreiking van de eerste Maastrichtse Jeugdlintjes door wethouder Vivianne Heijnen (CDA. Economische Zaken). Zij verraste gisteren op digitale wijze drie Maastrichtse jongeren en twee jongerenorganisaties met de boodschap dat hun een gemeentelijke onderscheiding was toegekend als blijk van waardering voor hun bijdrage aan de Maastrichtse samenleving.

Selectiecommissie

Tot 1 november 2020 konden jongeren en jongerenorganisaties genomineerd worden voor een Jeugdlintje. De nominaties zijn beoordeeld door een selectiecommissie, met daarin onder anderen de gemeenteraadsleden Jos Boelen (Senioren Partij Maastricht), Mat Brüll (CDA) en Claudia Demas (D66). Ook Milan Panis (JONGR) en Sarai Erkens (Code043) maakten deel uit van het gezelschap.

Lockdown

De lintjes gaan naar de 13-jarige Christien Albertz (zij bezorgde tijdens de eerste lockdown, samen met haar zus Floor, 540 maaltijden bij eenzame ouderen), Enzo van Golde (16 jaar; actief binnen het jeugd- en jongerenwerk van Trajekt) en Mohammed Maho (15 jaar; speler, jeugdtrainer en vrijwilliger bij voetbalclub RKHSV). Daarnaast werden de KinderAdviesRaad van het Maastricht UMC+ en jongerenbeweging Juupu een Maastrichts Jeugdlintje uitgereikt. Deze laatste organisatie organiseert activiteiten voor asielzoekers en is betrokken bij de armoedebestrijding in Maastricht.

Verkiezingsbelofte

SPM-raadslid Boelen is trots dat hij als lid van de selectiecommissie mede aan de wieg heeft gestaan van de eerste toekenningen van het Maastricht Jeugdlintje, zo laat hij weten. ,,Los gezien van het feit dat het hier in alle gevallen om fantastische jongeren gaat, heb ik met mijn werk in de selectiecommissie een van mijn verkiezingsdoelen waargemaakt. In mijn persoonlijke flyer voor de verkiezingen stond namelijk letterlijk dat ik de verbinding zou gaan zoeken tussen jongeren en senioren. Met de uitreiking van de eerste jeugdlintjes is dit al voor en belangrijk deel gelukt. Het is verder een prima manier om te laten zien dat de Senioren Partij Maastricht niet uitsluitend senioren vertegenwoordigt, maar er ook is voor de senioren van de toekomst.”

Bewondering

De fractie van Senioren Partij Maastricht heeft diepe bewondering en groot respect voor alle jongeren die zich inzetten om medeburger te helpen en te ondersteunen, aldus Jos Boelen. ,,De jongeren en jongerenorganisaties die een jeugdlintje ontvangen hebben, zijn een geweldig voorbeeld voor anderen. Als Senioren Partij Maastricht hopen wij dan ook dat lintjes andere jongeren motiveren om zich ook ten dienste te stellen van de samenleving. Ik zou dan ook tegen alle jongeren willen zeggen: ‘de stad heeft jullie nodig!’”

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken