skip to Main Content

SPM schroeft in 2020 de contacten met de Maastrichtse burgers op

SPM Schroeft In 2020 De Contacten Met De Maastrichtse Burgers Op

Het was al eerder aangekondigd, maar nu is het een feit. De fractie van de Senioren Partij Maastricht is 2020 begonnen met de voorbereiding van een aantal gerichte buurtbezoeken, waarbij in gesprek gegaan wordt met buurtnetwerken, gebruikers van gemeenschapshuizen, verenigingen, ondernemers, maar vooral ook burgers. ,,Dit vanuit de overtuiging ‘geen beter contact dan persoonlijk contact”, aldus fractievoorzitter John Steijns. Een werkgroep bestaande uit Halil Mermi (raadslid), Samantha Lejeune (burgerraadslid) en Ria Makatita (partijsecretaris) (zie foto), is inmiddels begonnen met het uitzetten van de lijnen om de contacten met vertegenwoordigers van de buurten zo glad mogelijk te laten verlopen.

Stroomlijnen contacten

Het stroomlijnen van de contacten tussen de SPM en de bewoners van de stad is hard nodig, aldus Steijns. ,,Met de ruim veertig wijken die Maastricht rijk is, kunnen politieke partijen in hun communicatie met de wijkbewoners niet anders dan uiterst selectief te werk gaan. Ook wij kampen geregeld met het gegeven dat tijd kostbaar is. Je kunt je dan ook afvragen of je met een rondje fietsen of wandelen door een bepaalde wijk wel  een goed beeld krijgt van wat er in zo’n gemeenschap speelt. Wij denken eigenlijk van niet. Met een plichtmatige rondgang krijg je als partij wellicht een beeld van de fysieke situatie van een wijk of buurt, maar eigenlijk vinden we het veel belangrijker dat we inzicht krijgen in de sociale structuur.”

Niet aan toeval overlaten

Om zo doeltreffend mogelijk te kunnen zijn, zal niets aan het toeval worden overgelaten, verzekert Steijns. ,,De werkbezoeken worden grondig voorbereid. Vandaar ook dat we een werkgroep hebben ingesteld. Deze werkgroep gaat ervoor zorgen dat we voorafgaand aan elk bezoek een duidelijk beeld hebben van de sociale kaart van een buurt of wijk. Daarnaast zullen we al in een vroeg stadium contact leggen met belanghebbenden, zodat ruimschoots van tevoren bekend is dat we komen en wat we komen doen. Het is onze opzet om zoveel mogelijk burgers bij dit initiatief te betrekken. Mede daarom roepen wij alle burgers va Maastricht op ons zoveel mogelijk te volgen via dit nieuwskanaal, waarop van dag tot dag te zien is wie wij zijn en wat wij doen. Als Senioren Partij Maastricht zijn we er niet voor onszelf, maar voor de burgers van Maastricht.”

Back To Top
×Close search
Zoeken