skip to Main Content

John Steijns: de Mestreechter Geis als verjaardagscadeautje voor de koning

John Steijns: De Mestreechter Geis Als Verjaardagscadeautje Voor De Koning

Maastricht zal maandag 27 april 2020 Koningsdag vieren. De stad kan zich dus opmaken voor een fantastisch verjaardagsfeest, stelt SPM-fractievoorzitter John Steijns tevreden vast. ,,De stad als gastheer voor het gezin van  koning Willem-Alexander en de andere Oranjes  zal ongetwijfeld stijlvol in beeld brengen waar ‘us Mestreech’ voor staat.”

Songfestival

De Oranjes zijn persoonlijk uitgenodigd door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Voor haar is de acceptatie van de invitatie een welkom geschenk, zeker na het mislopen van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar naar Rotterdam gaat.

Uniek programma

Volgens John Steijns is het wellicht een mogelijkheid om bepaalde onderdelen uit het Eurovisie-draaiboek alsnog uit te werken, zodat straks heel Nederland kan zien wat een moderne en tegelijkertijd historische stad als Maastricht allemaal in huis heeft. ,,De Maastrichtse identiteit biedt volop mogelijkheden voor een uniek programma. Bij de invulling daarvan is alles mogelijk: muziek, sport, beeldende kunst, design, techniek, bedrijvigheid, historisch erfgoed, sociale initiatieven, toekomstdromen, noem maar op. Ongetwijfeld zal het een feestdag worden  waarop de koning, zijn gezin en de andere Oranjes, de ‘Mestreechter Geis zullen beleven.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken