skip to Main Content

SPM-wethouder en soepbedrijf doneren 10.000 kommen soep aan voedselbank

SPM-wethouder En Soepbedrijf Doneren 10.000 Kommen Soep Aan Voedselbank

Tienduizend kommen soep voor mensen die zijn aangewezen op hulp van de Voedselbank Limburg-Zuid. Dat is het eerste resultaat van een bijzondere samenwerking tussen de gemeente Maastricht en Soupalicious, een sociale onderneming die soepen levert aan onder meer gemeenten, bedrijven en instellingen en daarmee en passant de klanten van de voedselbank steunt.

Gratis liter soep

De bedrijfsrestaurants van de gemeente Maastricht serveren sinds kort soepen van Soupalicious. Dit bedrijf hoopt de komende jaren zoveel soep te verkopen, dat er geld is om in 2022 alle klanten van de voedselbanken in Nederland één keer per week gratis een liter soep te kunnen aanbieden, aldus Dagblad de Limburger, die vandaag bericht over de actie.

Eerste kommen

De soepen worden bereid door keukenteams die deels zijn samengesteld uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij vinden hier een betaalde baan, aldus de krant, die verder meldt dat symbolische eerste kommen soep werden vandaag werden geschept voor het bestuur van de Voedselbank door SPM-wethouder Jim Janssen.

Armoede aan banden

De Senioren Partij Maastricht, die tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari al aankondigde de komende jaren serieus werk te gaan maken van de aanpak van sociale uitsluiting en armoede, is blij met het initiatief. ,,Dit sluit aan op ons standpunt om vooral te gaan investeren in slimmere en innovatieve oplossingen om de armoede in de stad aan banden te leggen”, zegt fractievoorzitter John Steijns. Het initiatief onderstreept ook dat Maastricht sociale stad is en dat in de toekomst ook zal blijven.”

 

Lees meer bij Dagblad De Limburger:

 

Gemeente Maastricht schenkt 10.000 kommen soep aan Voedselbank Limburg-Zuid

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken