skip to Main Content

SPM-wethouder Jim Janssen zet belangrijke stap vooruit in armoededebat

SPM-wethouder Jim Janssen Zet Belangrijke Stap Vooruit In Armoededebat

De fractie van de Senioren Partij Maastricht is van mening dat er alles aan moet worden gedaan om zo snel mogelijk een einde te maken aan armoede en sociale uitsluiting in Maastricht. Op initiatief van wethouder Jim Janssen – hij vertegenwoordigt het SPM-geluid in het college van B en W – vond vorige maand een ‘breed stadsgesprek’ over het onderwerp plaats. Inmiddels is een nieuwe stap gezet: de wethouder heeft – met instemming van de SPM – de gemeenteraad per brief geïnformeerd over het vernieuwen van de website ‘pasopjegeld.nl’.

Helpende hand

Deze website geeft aan de hand van veelvoorkomende situaties tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan om geld te besparen of een problematische schulden te lijf te gaan. Ook wordt informatie verstrekt over organisaties die hierbij een helpende hand kunnen bieden.

Dynamisch beleidsterrein

Naast het optimaliseren van de website is een mobielvriendelijke versie ontwikkeld. Deze kan net als een app gemakkelijk op een mobiele telefoon of tablet worden geïnstalleerd, laat wethouder Jim Janssen weten. De komende maanden zal de website nog verder inhoudelijk worden geoptimaliseerd op basis van het online evaluatieformulier. ,,Ook hierna zijn we niet klaar en zal de website vanwege de dynamiek binnen het beleidsterrein armoede continu  worden aangepast en bijgesteld”, aldus de wethouder.

Ontwikkeling website

Behalve Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland zijn onder meer welzijnsinstelling Trajekt. de Adviesraad Sociaal Domein Maastricht, Samen Onbeperkt, de Kredietbank Limburg, stichting Lezen en Schrijven en de Heuvellandgemeenten betrokken bij de ontwikkeling van de website, die vorige week (16 mei) ‘live’ is gegaan.

Laagdrempelig

De SPM juicht de ontwikkeling van de website van harte toe. Fractievoorzitter John Steijns: ,,Onze partij ziet het middel als een van de preventieve laagdrempelige instrumenten om mensen uit de armoede te halen. De aankondiging van de wethouder om de website continu aan te passen en bij te stellen omarmen wij dan ook.

 

Lees ook:

Seniorenpartij blijft vechten tegen armoede en sociale uitsluiting

Senioren Partij Maastricht: armoededebat stap in de goede richting

 

Foto: Mark Schäfer/Unsplash.com

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken