skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht zet talentvolle jongeren op sleutelposities

Senioren Partij Maastricht Zet Talentvolle Jongeren Op Sleutelposities

De Senioren Partij Maastricht heeft 2018, het jaar waarin het ‘robijnen jubileum’ van de partij werd gevierd, aangewend om de gemeenteraadsfractie van de partij te verjongen. Om deze verfrissing daadwerkelijk gestalte te geven, heeft het partijbestuur het afgelopen jaar twee jongeren op sleutelposities gezet. Volgens partijvoorzitter Jan Voorvelt was de verjongingsslag van zijn partij broodnodig. De Seniorenpartij werd tot voor kort vooral gedomineerd door mensen vanaf zestig jaar.

De nieuwe fractieleden zijn Halil Mermi – hij trad na de benoeming van Jim Janssen als wethouder in maart 2018 toe als jongste gemeenteraadslid van de Senioren Partij Maastricht – en Samantha Rodolf-Lejeune (30) die als burgerraadslid namens de partij haar opwachting maakte.

Brede stadspartij

De verjonging van de Senioren Partij Maastricht past in het streven van de partij zich in de toekomst steeds nadrukkelijker te presenteren als ‘brede stadspartij’, waarin alle ruimte is voor jong en oud. „We willen een brede stadspartij zijn en dan kun je niet zonder jonge mensen”, aldus partijvoorzitter Voorvelt.

Deze visie wordt gedeeld door burgerraadslid Samantha Rodolf-Lejeune. Een ‘oude mannenpartij’ is de Senioren Partij Maastricht volgens haar in het geheel niet. „Als je je verdiept in de standpunten en uitgangspunten van de partij dan zie je dat we een partij zijn met een stadsbrede visie. In zo’n partij voel ik met als 30-jarige prima thuis.”

Afscheid raadsleden

Nadat de Senioren Partij Maastricht in maart 2018 met vijf zetels in de Maastrichtse gemeenteraad was gekomen werd afscheid werd afscheid genomen van de invloedrijke en ervaren raadsleden Wiel Nelissen, Pie Frijns, Ed Sabel, Jan Erckens en Ad Frijns. Op dit moment bestaat de fractie uit John Steijns (fractievoorzitter), Henny Willems, Imgriet Habets, Jos Boelen en de eerder genoemde Halil Mermi. Jim Janssen zit namens de SPM in het college van burgemeester en wethouders.

Foto: Senioren Partij Maastricht/Ton Bron

 

Back To Top
×Close search
Zoeken