skip to Main Content

Vacature in partijbestuur na benoeming van Ria Makatita tot burgerraadslid SPM

Vacature In Partijbestuur Na Benoeming Van Ria Makatita Tot Burgerraadslid SPM

De Maastrichtse gemeenteraad is gisteren in grote meerderheid akkoord gegaan met de benoeming van Ria Makatita-Hendrix tot burgerraadslid voor de Senioren Partij Maastricht. Van de 31 raadsleden die hun stem uitbrachten (de Maastrichtse gemeenteraad telt 39 leden) stemden er 23 in met de komst van ‘teamplayer’ Ria. Drie raadsleden bleken tegen haar komst. Daarnaast werden er vijf ongeldige stemmen uitgebracht.

Schriftelijke stemronde

Normaal gesproken brengen raadsleden bij een benoeming hun stem uit in de raadzaal. Dit keer was dat anders, aangezien de Maastrichtse gemeenteraad als gevolg van de coronaproblematiek digitaal vergadert. Naar aanleiding van de voordracht van Makatita-Hendrix werd dit keer per post gestemd. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake maakte gisteren de uitslag van die geheime schriftelijke stemronde bekend. De beëdiging van het nieuwe SPM-fractielid vindt plaats tijdens de raadsvergadering van dinsdag 16 juni. Ook dit zal digitaal gebeuren.

Vacature in bestuur

Door de benoeming van Ria Makatita als steunlid van de fractie is een vacature ontstaan binnen het partijbestuur van de SPM. Het kersverse fractielid vervulde de afgelopen jaren de rol van partijsecretaris. Die functie heeft ze moeten opgeven, aangezien deze niet kan worden gecombineerd met een actieve functie binnen de gemeentepolitiek.

Functieprofiel

Volgens het SPM-partijbestuur dient de nieuwe secretaris te beschikken over communicatieve en organisatorische vaardigheden. ,,Dat het nieuwe bestuurslid inzicht dient te hebben in politieke verhoudingen en begrijpt hoe een moderne, onafhankelijke politieke partij functioneert, spreekt voor zich”, aldus SPM-voorzitter Jan Voorvelt. Nadere informatie over het specifieke takenpakket kan bij hem worden ingewonnen (jan.voorvelt@kpnmail.nl). De werkzaamheden voor de bestuursfunctie beslaan gemiddeld 2 tot 3 uur per week.

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken