skip to Main Content

Voormalig SPM-raadslid boekt succes in de strijd tegen rattenoverlast Belfort

Voormalig SPM-raadslid Boekt Succes In De Strijd Tegen Rattenoverlast Belfort

Eens een volksvertegenwoordiger, altijd een volksvertegenwoordiger. Dat zegt SPM-fractievoorzitter John Steijns in een reactie op het initiatief van oud-raadslid Ad Frijns de gemeente te benaderen met het verzoek om iets te doen aan de rattenoverlast bij het milieuperron aan de Keurmeestersdreef in de Maastrichtse wijk Belfort.

Groen en geel

Frijns melding, waaruit blijkt dat de bewoners van Belfort zich groen en geel ergeren aan de permanente aanwezigheid van ongedierte bij de bakken voor gescheiden huisafval, heeft succes gehad. De gemeente Maastricht is inmiddels overgegaan tot actie, zo laat een medewerkster van de gemeente Maastricht weten in een persoonlijk bericht aan het voormalig raadslid.

Niet succesvol

De medewerkster geeft aan dat de gemeente eerder dit jaar een periode ratten heeft gevangen met klemmen in zwarte boxen, maar dat deze methode niet erg succesvol is geweest. ,,Op en rondom het perron is voldoende voedsel te vinden voor ratten, waardoor ze niet geneigd zijn in de boxen te gaan om voedsel te zoeken”, zo luidt de logische verklaring.

Extra aandacht

Afgelopen week heeft de gemeente daarom een nieuwe val laten plaatsen. ,,Deze val werkt via een ander principe. We hopen hiermee meer succes te hebben”, bericht de medewerkster van de gemeente Maastricht aan Frijns, die nog altijd binnen de Senioren Partij Maastricht actief is. ,,Verder is met de afdeling reiniging afgesproken dat er extra aandacht besteed wordt aan het schoonmaken van het perron. Het is echter vooral belangrijk dat mensen geen afval naast de containers plaatsen of in de struiken gooien.”

Back To Top
×Close search
Zoeken