skip to Main Content

Wethouder aan Halil Mermi: gemeente denkt graag mee met ondernemer in moeilijkheden

Wethouder Aan Halil Mermi: Gemeente Denkt Graag Mee Met Ondernemer In Moeilijkheden

De gemeente Maastricht is te allen tijde bereid om mee te denken met ondernemers die door de coronacrisis in de knel gekomen zijn en dringend behoefte hebben aan maatwerk. Bijvoorbeeld bij het vinden van en passende oplossing voor hun situatie of als ze een beroep willen doen op een of meerdere steunmaatregelen van het Rijk. Dat schrijft wethouder Vivianne Heijnen (CDA, Economische Zaken) in een brief aan raadslid Halil Mermi van de Senioren Partij Maastricht.

Maatwerk

Maastricht heeft bovendien de mogelijkheid om ondernemers in problemen door te verwijzen naar het Ondernemersklankbord (OKB) of stichting 155 Help een Bedrijf. ,,De gemeente Maastricht heeft een ‘abonnement’ afgesloten bij deze Stichting, waardoor wij de mogelijkheid hebben om Maastrichtse bedrijven door te verwijzen”, aldus Heijnen. Ondernemers worden dus gratis geholpen. Bovendien mogen zij in deze moeilijke tijd maatwerk verwachten, zo blijkt uit de brief van de Maastrichtse wethouder.

Opluchting

De brief betekent voor Mermi, het jongste raadslid van de Senioren Partij Maastricht, een hele opluchting. Vorige maand riep hij het college van B en W op om vooral creatief mee te denken met ondernemers die als gevolg van een administratieve fout bij de Kamer van Koophandel kopje onder dreigen te gaan. Doordat ze – geheel buiten hun schuld – geregistreerd staan met een onjuiste SBI-code – een code die aangeeft wat de activiteit van een bedrijf is – krijgen ze minder coronasteun dan waar ze eigenlijk recht op zouden hebben.

Ruimhartig

Volgens wethouder Heijnen hebben zich de afgelopen tijd in Maastricht ‘zeer incidenteel’ situaties voorgedaan, waarbij de ondernemer kenbaar heeft gemaakt dat hij in het verleden een verkeerde SBI-code had doorgegeven aan de Kamer van Koophandel, waardoor hij niet – of veel minder dan gewenst – in aanmerking kwam voor overheidssteun. ,,In bovengenoemde situaties heeft de gemeente de ondernemer geadviseerd om hiervan melding te maken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en dat is inmiddels ook gebeurd”, aldus Heijnen. ,,Verder heeft de gemeente zelf contact gezocht met de Kamer van Koophandel/RVO om dit signaal af te geven en verzocht om deze melding voortvarend en ruimhartig op te pakken. Het is echter de RVO die bevoegd is om hier een besluit in te nemen”, besluit de wethouder.

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken