skip to Main Content

Wethouder in brief aan Seniorenpartij: compensatie gemeenschapshuizen in de maak

Wethouder In Brief Aan Seniorenpartij: Compensatie Gemeenschapshuizen In De Maak

De gemeenschapshuizen in Maastricht zullen worden gecompenseerd voor eventuele verliezen die zij hebben geleden als gevolg van de coronacrisis. Dat schrijft wethouder Vivianne Heijnen (CDA, Sociale Innovatie) in een brief aan SPM-fractievoorzitter John Steijns.

Geld is binnen

Uit de brief blijkt dat het kabinet over 2020 een bedrag van 17 miljoen euro heeft uitgetrokken om gemeenschapshuizen die in financiële problemen zijn gekomen te helpen. Een deel van dat geld is inmiddels binnen bij de gemeente Maastricht. Aangezien het bijgeschreven bedrag op de rekening ook betrekking heeft op andere zaken waarvoor compensatie wordt gegeven, dient eerst te worden uitgezocht welk deel precies betrekking heeft op de gemeentehuizen, aldus Heijnen.

Zorgvuldigheid

De Senioren Partij Maastricht is blij met deze toezegging, aldus fractievoorzitter Steijns. ,,De wethouder kiest terecht voor zorgvuldigheid. Voor onze fractie staat voorop dat voor de gemeenschapshuizen een financiële tegemoetkoming niet wordt uitgesloten. Met andere woorden: wat in het vat zit verzuurt niet.”

Hoofd boven water

Over de financiële positie van de Maastrichtse gemeenschapshuizen bestaat overigens geen eenduidig beeld. Sommige zijn gevestigd in een pand dat eigendom is van de gemeente. Zij betalen geen huur. De stichtingsbesturen van andere gemeenschapshuizen geven aan dat ze voorlopig nog in staat zijn het hoofd boven water te houden en dat er op korte termijn geen financiële problemen zijn, zo blijkt uit de brief van wethouder Heijnen.

Carnavalsseizoen

De vrees bestaat wel dat het overwegend positieve beeld in de aanloop naar carnaval kantelt, aldus wethouder Heijnen. ,,We hebben de eerste signalen gekregen van gemeenschapshuizen die zich ernstig zorgen maken nu het carnavalsseizoen niet doorgaat. Een groot gedeelte van de jaarlijkse inkomsten van gemeenschapshuizen wordt namelijk verdiend in het carnavalsseizoen.”

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken