skip to Main Content

Wethouder na brandbrief SPM: nóg scherper optreden tegen overlast afvalzak

Wethouder Na Brandbrief SPM: Nóg Scherper Optreden Tegen Overlast Afvalzak

De gemeente Maastricht gaat er scherper op toezien dat mensen hun zakken met restafval op het juiste moment buitenzetten. Dat blijkt uit een brief van wethouder John Aarts (VVD, Stadsbeheer) aan de fractie van de Senioren Partij Maastricht. Die trok drie weken geleden aan de bel nadat ze met de regelmaat van de klok meldingen van burgers had gekregen die zich ergeren aan het feit dat steeds meer mensen op de verkeerde dag – of op een te vroeg tijdstip – de gemeentelijke zakken voor restafval buitenzetten.

Serieus probleem

Wethouder Aarts laat fractievoorzitter John Steijns en burgerraadslid Samantha Rodolf-Lejeune weten dat hij het probleem onderkent en zeker serieus neemt. Op dit te onderstrepen zal de gemeente nog intensiever gaan communiceren en toezicht houden, aldus Aarts in zijn brief. ,,Dit willen we doen op het moment dat de zakken meestal verkeerd worden aangeboden en zal gebeuren door onze afvalcoaches en BOA’s. Zij zullen de mensen inlichten over de gevolgen van het verkeerd aanbieden. Niet alleen dat sancties kunnen volgen maar ook dat dit gedrag veel overlast voor omwonenden veroorzaakt met een verkeersonveilige situatie.”

176 meldingen

In 2020 kreeg de gemeente Maastricht in totaal 176 meldingen over te vroeg en of verkeerd buiten zetten van restzakken bij een aantal appartementencomplexen in De Heeg. Over het hele afgelopen jaar zijn 25 sancties opgelegd. Die betreffen volgens wethouder Aarts een proces-verbaal bij heterdaad of het in rekening brengen van opruimkosten indien er sporen worden aangetroffen die leiden naar degene die de afvalzakken ‘verkeerd’ heeft aangeboden.

Beter gedrag

SPM-fractievoorzitter John Steijns is blij met de ‘toezegging dat nog intensiever gecontroleerd en gecommuniceerd zal worden’, zo laat hij weten. ,,Hopelijk zal dit een beter gedrag tot gevolg hebben.”

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken