skip to Main Content

Opgestapte Maastrichtse afdeling VVN mag meedingen naar opdracht

Opgestapte Maastrichtse Afdeling VVN Mag Meedingen Naar Opdracht

De leden van de Maastrichtse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) die medio juni besloten uit de landelijke organisatie te stappen en zelfstandig verder te gaan, zijn van harte welkom om deel te nemen aan de aanbesteding die de gemeente uitschrijft voor een pakket aan diensten om de verkeersveiligheid in de stad te vergroten. Dat schrijft wethouder Gert-Jan Krabbendam in een brief aan raadslid Henny Willems van de Senioren Partij Maastricht.

Verkeersveiligheidsgroep

Willems had de wethouder eerder gevraagd of hij wilde bekijken of het mogelijk is een nieuwe samenwerking aan te gaan met de afgesplitste afdeling. Deze heeft na de breuk met VVN besloten om voortaan door het leven te gaan als Verkeersveiligheidsgroep Maastricht.

Kwetsbare groepen

Volgens wethouder Krabbendam (GroenLinks, Mobiliteit) is een samenwerking op dit moment niet aan de orde, aangezien het pakket met opdrachten in 2016 voor twee jaar is gegund aan Veilig Verkeer Nederland, met een verlening van nog eens twee jaar. Het contract staat daardoor op het punt van aflopen. ,,In het najaar wordt het proces rondom de aanbesteding voor de opdracht vanaf 1 januari 2020 opgestart”, aldus de wethouder. De aanbesteding zal zich grotendeels richten op activiteiten voor ‘kwetsbare groepen’, zoals scholieren en senioren. Het staat Verkeersveiligheidsgroep Maastricht volledig vrij om in te schrijven op de aanbesteding, schrijft Krabbendam aan raadslid Willems.

Onacceptabel

De al meer dan zestig jaar bestaande Maastrichtse afdeling van VVN verbrak in juni de banden met de landelijke organisatie uit onvrede met het gevoerde beleid. Vooral het centraal genomen besluit om in de toekomst minder gebruik te maken van lokale vrijwilligers, was voor de Maastrichtse afdeling onaanvaardbaar. „Van afdelingen worden werkgroepen gemaakt. Die moeten enkel nog opdrachten uitvoeren die worden opgedragen door de landelijke organisatie”, verklaarde voorzitter Lily Keijmis tegenover Dagblad De Limburger. ,,Dat is voor ons onacceptabel. Wij hebben decennia ervaring en deskundigheid op het lokale vlak. Wij weten goed wat er hier speelt qua verkeersveiligheid.”

Back To Top
×Close search
Zoeken