skip to Main Content

Zorgen SPM over coronadrukte snijden hout: burgemeester waarschuwt

Zorgen SPM Over Coronadrukte Snijden Hout: Burgemeester Waarschuwt

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake erkent dat met name buitenlandse kooptoeristen zich niets aantrekken van de beperkende maatregelen in de Maastrichtse winkelstraten. ,,Als het te druk wordt, ben ik genoodzaakt om winkels te gaan sluiten. Heel teleurstellend om te zien dat met name (buitenlandse) toeristen zich niet aan de maatregelen en adviezen houden”, laat ze via een woordvoerder weten aan Dagblad de Limburger.

Koopjesjagers

Dat vooral koopjesjagers uit België de Nederlandse regels negeren en zich bovendien niets aantrekken van de adviezen in de Maastrichtse binnenstad, is iets dat de Senioren Partij Maastricht de afgelopen week zelf ook al signaleerde.

Terechte zorgen

Voor SPM was de drukte aanleiding om een brief met schriftelijke vragen naar het college van B en W te sturen. Vragen die formeel nog moeten beantwoord, ook al erkende Penn vandaag officieus dat de zorgen van de Senioren Partij Maastricht hout snijden.

Strenge lockdown

In België geldt sinds 2 november een strenge lockdown, die waarschijnlijk minstens tot 13 december duurt. Gedurende deze sluiting dienen alle ‘niet-essentiële’ winkels in elk geval tot 1 december dicht te zijn. Alleen supermarkten, voedingswinkels en apotheken zijn van de maatregel uitgezonderd.

Onbewust

In Maastricht zijn de winkels gewoon geopend. Daarbij komt dat de horeca weliswaar gesloten is, maar dat het publiek op veel plaatsen terechtkan voor het afhalen van eten en drinken, dat vervolgens veelal in de openlucht geconsumeerd wordt. Volgens SPM-fractievoorzitter Steijns worden de maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn afgekondigd maar al te vaak niet opgevolgd, ook al gebeurt dat meestal onbewust. ,,Zo hebben wij geconstateerd – en dat is ook door een aantal ondernemers bevestigd – dat veel bezoekers met twee of meer personen komen winkelen in de binnenstad ondanks dat duidelijk de oproep luidt: ‘kom alleen’”, aldus Steijns in zijn brief aan het college.

Foto: Gemeente Maastricht

 

Back To Top
×Close search
Zoeken